У Донецькій та Луганській областях станом на 23 вересня перебувають 78 представників спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Станом на сьогодні в Донецькій та Луганській областях перебувають 78 спостерігачів спеціальної моніторингової місії, з них 32 у Сєверодонецьку, 14 у Краматорську, 20 у Донецьку та 12 в Маріуполі», - повідомив Перебийніс.

При цьому він підкреслив, що українська сторона продовжує взаємодію зі спецмісією ОБСЄ з метою забезпечення ефективного моніторингу режиму припинення вогню на сході України у зв'язку з мінськими домовленостями.

«Найближчим часом планується розширення як кількісного складу місії, так і географічного покриття нею моніторингу. Місія повинна найближчим часом бути розширена до 350 спостерігачів», - повідомив представник МЗС, повідомляє «РБК-Україна».

Нагадаємо, організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) має намір залучити 80 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів на позачергові вибори Верховної Ради 26 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31