Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має намір реформувати міліцію у зв'язку з майбутніми виборами. Таку думку висловив Forum'у директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Зараз Аваков, пішовши на вибори, згадав, що і йому треба чимось прославитися, крім всіляких скандальних заяв, дій і своїх каральних батальйонів. І ось - він відразу «народив» реформу, «слямзивши» її у Медведєва (прем'єр-міністра РФ - Ред.)», - зазначив Корнілов.

При цьому експерт зазначає, що слова міністра не завжди збігаються з ділом.

«Коли він закликає вбивати, плодити каральні батальйони - тут треба віддати йому належне: він плодив ці батальйони, вони вбивали. У цьому сенсі він був чесний. У всьому іншому, коли він говорив про реформи - складно шукати правду в його словах», - сказав політолог.

Також Корнілов висловив припущення, що перейменування міліції в поліцію може бути пов'язане з особливим статусом Донбасу.

«На хвилі того, що зараз ухвалено закон про особливий статус Донбасу, де всі ополченці, які воюють з українськими військами і з тим же Аваковим, названі «народною міліцією», щоб не було плутанини - треба, щоб ті, з ким воює «народна міліція», називалися поліцією», - пояснив експерт.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про реформування МВС та перейменування міліції в поліцію.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58