Розпорядження уряду Сьєрра-Леоне про триденне введення комендантської години і заборону жителям залишати домівки, щоб взяти під контроль спалах смертельної хвороби, викликаної вірусом Ебола (ХВВЭ), набрало чинності, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Необхідно обмежити контакти для всіх», - заявив представник уряду Абдулай Баратаї. За його словами, медичні працівники будуть 19-22 вересня ходити по домівках, щоб виявити можливі випадки захворювання і пояснювати людям, як уникнути зараження смертельним вірусом, що передається через фізичні контакти між людьми.

У той же час в організації «Лікарі без кордонів» вважають, що подібний карантин навряд чи допоможе зупинити поширення вірусу.

«Наш досвід показує, що різні обмеження не допомагають контролювати вірус Ебола, оскільки змушують людей ховатись і підривають довіру між населенням і лікарями», - йдеться в заяві організації, що закликала терміново направити додаткове обладнання і медпрацівників в зону поширення вірусу.

Як повідомляв ForUm, кількість жертв спалаху вірусу Ебола в країнах Західної Африки досягла 2630 осіб, 5357 осіб інфіковані.

Всі 15 членів Ради безпеки ООН одноголосно проголосували за резолюцію, в якій вірус Ебола оголошено загрозою всьому світу і безпеці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом