Київські медики спростовують інформацію про появу в Україні хворих на лихоманку Ебола і просять не поширювати чутки, щоб уникнути паніки серед населення, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Днями деякі ЗМІ розповсюдили інформацію про прибуття в Україну групи іноземних студентів, серед яких нібито перебували особи, інфіковані вірусом Ебола. Департамент охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації (КМДА) і міська санітарно-епідеміологічна служба заявляють, що ця інформація не відповідає дійсності», - сказано в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що 23 жовтня в аеропорт «Бориспіль» прибула група студентів зі Сьєрра-Леоне, яка пройшла всі необхідні первинні медичні обстеження, регламентовані вимогами Міжнародних медико-санітарних правил.

«Жоден з обстежених не мав ознак захворювання, тому студенти відправлені під подальше медичне спостереження (на термін інкубаційного періоду - 21 день) за місцем навчання - у Львів і Суми», - заявили в КМДА.

Фахівці звертаються з проханням до представників ЗМІ не поширювати не перевірену в офіційних установах інформацію, щоб запобігти дезінформації населення, уникнути паніки і соціальної напруженості серед населення.

Як раніше повідомляв ForUm, кількість загиблих від вірусу Ебола у трьох африканських країнах - Гвінеї, Ліберії і Сьєрра-Леоне - становить 4868 осіб, кількість заражених наближається до 10 тисяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом