У боротьбі проти епідемії лихоманки Ебола Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) планує розпочати кампанію вакцинації в січні 2015 р. Про це повідомила заступник генерального директора ВООЗ Марі-Поль К’єні в Женеві у вівторок, 21 жовтня.

Починаючи з січня, десятки тисяч людей в Африці зможуть зробити спеціально розроблене щеплення. При цьому К’єні зазначила, що загальна вакцинація населення залишається питанням далекого майбутнього.

Першими кандидатами на вакцинацію стануть співробітники центрів з лікування Еболи. Нині в низці країн, зокрема в Німеччині, проводиться перше тестування нової вакцини на людях. За словами К’єні, результати тестування стануть відомі у грудні, вони дозволять зробити важливі висновки щодо експериментального застосування щеплення від Еболи в Африці, повідомляє Deutsche Welle.

Між тим канадська фармацевтична компанія Tekmira Pharmaceuticals почала випуск нових ліків від Еболи. Новий медикамент під назвою TKM-Ebola, який наразі проходить фазу тестування, стане доступним на початку грудня, повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника компанії.

Як раніше повідомляв ForUm, кількість жертв лихоманки Ебола в країнах Західної Африки зросла до 4447 осіб, близько 8,9 тисячі осіб, за даними ВООЗ, інфіковані станом на 14 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом