Міністерство закордонних справ РФ закликає міжнародне співтовариство завадити «грубому ущемленню» прав російськомовного населення в країнах Прибалтики, повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства.

Про це заявив уповноважений МЗС Росії з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов на регіональній конференції російських співвітчизників Латвії, Литви та Естонії.

На думку дипломата, «гострою залишається проблема масового безгромадянства в Латвії та Естонії. Вважаємо неприйнятною ситуацію, коли у значної частини населення цих країн відсутні основоположні політичні і соціально-економічні права. Вимагаємо від міжнародного співтовариства чинити рішучий вплив на латвійську та естонську владу, з тим щоб це ганебне явище було назавжди видалене з Європи».

«Не будемо миритися з повзучим наступом на російську мову, який ми спостерігаємо в Прибалтиці. Вважаємо відомі кроки латвійської та естонської влади, спрямовані на ущемлення статусу і становища російської мови, грубим порушенням основних універсальних норм в галузі прав людини», - заявив Долгов.

Також він переконаний, що «міжнародне співтовариство має рішуче завадити подальшому грубому ущемленню прав російськомовного населення в країнах Прибалтики, наростанню політизованої русофобії, що й без того зашкалює».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом