Міжнародний паралімпійський комітет дозволить південноафриканському легкоатлету Оскару Пісторіусу, якого у п'ятницю, 12 вересня, визнали винним у вбивстві з необережності своєї подруги Реви Стенкамп, братиме участь у змаганнях.

Про це сказав директор Комітету зі зв'язків з медіа і комунікацій Крейг Спенс, повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на британські видання.

За словами виконавчого директора організації Хав'єра Гонсалеса, Пісторіус - символ паралімпійського руху.

«Він був джерелом натхнення для мільйонів людей. Якщо він хоче відновити свою кар'єру в легкій атлетиці, то ми дозволимо йому брати участь у змаганнях», - сказав він.
Південноафриканського легкоатлета-паралімпійця Оскара Пісторіус ау п'ятницю, 12 вересня, визнано винним у заподіянні смерті з необережності. Таке рішення, яке було прийняте одностайно, винесла суддя Верховного суду південноафриканської Преторії Токозіле Масіпа під час оголошення вироку спортсмену. Вирок у справі Пісторіуса буде оголошено в період з 13 по 17 жовтня.

Нагадаємо, 26-річний Пісторіус 14 лютого чотири рази вистрілив у 29-річну Стенкамп, з якою він зустрічався з листопада 2012 року. Повідомлялося, що, за даними поліції, перший постріл спортсмен зробив ще в спальні, а потім переслідував дівчину до ванної кімнати і застрелив Стенкамп через зачинені двері. ЗМІ також писали, що в будинку бігуна були виявлені анаболічні стероїди, які використовуються як допінг у спорті, і Пісторіусу зроблять аналіз крові, щоб визначити, чи вживав він допінг або наркотики.

Пісторіус, який отримав прізвисько «Той, що біжить по лезу бритви», виступає на спеціальних протезах з вуглепластика. Він домагався успіху не лише на турнірах паралімпійців, але й на звичайних змаганнях. Зокрема, у 2011 році у складі збірної ПАР він виграв срібну медаль чемпіонату світу з легкої атлетики в естафеті 4 по 400 метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28