Більшість українських політиків погано вчили історію, прем'єр-міністр країни займається популізмом, говорячи про проект «Стіна».

Таку думку Forum'у висловив секретар парламентського комітету з питань оборони та національної безпеки народний депутат (фракція «УДАР») Сергій Каплін, коментуючи проект «Стіна».

«В Ізраїлі 500 км будували більше п'яти років. І заяви прем'єр-міністра України, що «Стіна» буде за півроку - це просто популізм. Дуже прикро, що цим займається прем'єр. Він не має на це жодного морального права. Звичайно, ідея має право на життя. Але її реалізація має бути підготовлена й прорахована», - заявив секретар комітету з оборони і нацбезпеки.

Крім того, за словами Капліна, «це до того ж введення людей в оману». «Якщо війна з РФ буде, то вона здійснюватиметься чотирма тисячами російських літаків. А те, що можна якимось чином запобігти пересуванню терористів таким способом, танків і тому подібне - так для початку потрібно взяти під контроль частину кордону в Донецькій області», - пояснив він.

«Це буде нова берлінська стіна, яку свого часу потрібно буде руйнувати. І в результаті, в разі спорудження стіни, ми втрачаємо надії повалити режим Путіна. Ті, хто огороджується стінами - програють. Якщо все було би так просто, то весь світ став би схожий на багатокімнатну квартиру. Потрібно діяти комплексно», - впевнений «ударівець».

Парламентарій підкреслив, що кошти, передбачені на проект «Стіна», можна використовувати результативніше. «Частину грошей варто спрямувати на модернізацію Збройних сил України. Частину - на пропаганду в Європі, щоб європейці змусили свої уряди затягнути смертельну петлю санкцій на шиї у Путіна», - запропонував він.

Крім того, за словами Капліна, можна вишукати додаткові кошти на нацбезпеку, провівши адміністративну реформу. «Давайте скасуємо обласні та районні адміністрації, і кошти використаємо на побудову нашої армії. Економія буде 10-15 армійських бюджетів на рік», - запропонував він.

«Рішення повинні бути не красиві, які можна вкладишем вкласти у передвиборну листівку, а ефективні та історичні. Шкода, у нас більшість політиків погано вчили історію, навіть шкільний курс не знають. Тому у нас країна в такому стані», - підсумував він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував запуск проекту під назвою «Стіна» з метою зміцнення українсько-російського кордону.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225