У Макіївці Донецької області за час бойових дій руйнування зазнали близько 70 житлових багатоквартирних будинків та понад 100 будинків приватного сектору, повідомляє прес-служба Макіївської міської ради.

Зокрема, внаслідок цих руйнувань 19 сімей залишилися без даху над головою. Характер руйнувань будинків різний: від розбитих шибок до повного руйнування будинків і квартир.
Крім того, постраждало 4 об'єкти охорони здоров'я та 14 установ освіти, серед яких 5 дитячих садків та 7 шкіл. У лікарнях міста заміни потребують більше 150 вікон, у школах та дитячих садах склінню підлягають майже 500 вікон. Руйнування зазнали й об'єкти житлово-комунального господарства. Постраждали 8 котелень практично у всіх районах міста, крім Червоногвардійського. У котелень вибиті шибки, подекуди зруйнована покрівля, ремонту потребує одна димова труба.

Серйозно постраждали й об'єкти промислової інфраструктури міста. Це кілька шахт ДП «Макіїввугілля» та Ясинівський коксохімзавод, робота якого на сьогодні практично зупинена.

Як і раніше в Макіївці зачинені більшість магазинів, об'єктів надання послуг та побуту. Не працюють школи і більшість дитячих садків, вищі та середні навчальні заклади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224