Внаслідок злив в Озургетському районі на заході Грузії зруйновано міст, пошкоджено автотраси, що призвело до припинення автомобільного сполучення з рядом населених пунктів, повідомляє місцева влада.

Зокрема, в результаті виходу з берегів річок затоплено кількох тисяч гектарів сільгоспугідь, під водою опинилися двори і перші поверхи сотень будинків. В районі розпочато роботи з ліквідації наслідків удару стихії.

У неділю, 28 вересня, на заході Грузії почав діяти спеціальний штаб із запобігання та ліквідації наслідків зливових дощів, про які заздалегідь повідомили синоптики. Представники місцевої влади сповістили населення про ризики перебування поблизу річок, берега моря, а також в тих районах, де очікувалися сильні дощі та шквалистий вітер, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

На початку минулого тижня на південному заході Грузії внаслідок злив були затоплені перші поверхи та підвали понад 700 будинків і будівель, десятки торгових об'єктів. Серйозний збиток стихія завдала тоді Хелвачаурському і Озургетському районам, містам Поті та Батумі, а також прилеглим до них територіям. В кількох районах сталися сходження зсувів, які пошкодили кілька трас, були виведені з ладу лінії електропередачі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом