Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальникові Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь на Донбасі, починаючи з 18.00 5 вересня. Про це йдеться в заяві Порошенка, опублікованій на президентському сайті.

«Виходячи з заклику президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні тристоронньої контактної групи з імплементації мирного плану Президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь, починаючи з 18.00 5 вересня», - йдеться в заяві.

Також Порошенко доручив міністру закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який повинен носити виключно двосторонній характер.

«Розраховую, що ці домовленості, включаючи припинення вогню і звільнення заручників, будуть чітко дотримані», - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, 5 вересня на переговорах контактної групи між представниками України, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ в Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом