Державна служба України з надзвичайних ситуацій за два місяці роботи з відновлення територій Донецької та Луганської областей, що перебувають під контролем силовиків, вилучила близько 17 тисяч одиниць боєприпасів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу повідомив голова ДержНС Сергій Бочковський.

«Починаючи з 6 липня і до сьогоднішнього дня на звільнених територіях практично в цілодобовому режимі працює близько 800 рятувальників та близько 200 одиниць техніки. Так, за весь період роботи на території Донецької та Луганської областей рятувальники розібрали завали 92 будинків, розчистили від сміття та залишків барикад 118 кілометрів вулиць і доріг. У звільнених містах та селах Донбасу піротехніки ДержНС України обстежують території на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. Так, лише за минулу добу було вилучено 67 одиниць боєприпасів, серед яких мінометні міни, артилерійські снаряди, бойові гранати і т. д.» - розповів Бочковський.

За словами чиновника, за два місяці роботи на території Донецької та Луганської областей піротехніками ДержНС було вилучено 17260 одиниць боєприпасів.

Також, за інформацією Бочковського, одним із завдань служби є доставка гуманітарної допомоги для жителів Сходу України. Так, за час роботи тільки в Луганській області було доставлено і роздано 357 тонн гуманітарної допомоги.

Глава ДержНС також зазначив, що та робота залишила неприємний слід - за останні два місяці загинуло 6 працівників ДержНС, 14 поранено, 1 - зник безвісти.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36