Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради як невідкладний проект закону «Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції», яким пропонується створити Національне антикорупційне бюро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

Згідно з проектом документа, Національне бюро створюється як державний правоохоронний орган, на який покладається попередження, виявлення, припинення і розкриття кримінальних правопорушень, належних до його компетенції.

Завданням Національного бюро пропонується визначити протидю кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і становлять загрозу національній безпеці.

Згідно з законопроектом, основними функціями новоствореного державного органу повинні стати досудове розслідування віднесених до його підслідності кримінальних правопорушень і проведення оперативно-розшукових заходів.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко відбув сьогодні, 4 вересня, вранці на саміт НАТО, який проходить в Уельсі (Великобританія) 4-5 вересня, де проведе ряд двосторонніх зустрічей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом