У зв'язку зі сформованою в Донецьку обстановкою КП «Донецькміськводоканал» не пред'являтиме штрафні санкції до своїх споживачів за прострочення повірки водомірів, при цьому показання неперевірених водомірів вважатимуться розрахунковими, повідомляє прес-служба Донецької міської ради.

У міськраді також нагадують, що повірка водомірів проводиться раз на три роки для водомірів, випущених до вересня 2006 року, та раз на чотири роки - для всіх пізніших моделей. Процедура є обов'язковою і здійснюється державними повірниками - службовцями територіальних органів Держстандарту України.

«У зв'язку з бойовими діями на території міста їх (державних повірників. - Ред) діяльність призупинена. Через ситуацію, що склалася, КП «Донецькміськводоканал» не буде пред'являти штрафні санкції до тим споживачів, як фізичниї, так і юридичних осіб, чиї водоміри підлягають повірці, починаючи з липня 2014 року і до відновлення роботи органів Держстандарту. Показання водомірів будуть як і раніше вважатися розрахунковими, незважаючи на те, що вони не пройшли держповірку», - повідомляє прес-служба.

Єдиним винятком є водомір, що став непридатний або неробочий. «У такому разі єдиним виходом для споживача є встановлення нового приладу обліку. Після встановлення важливо звернутися до служби «Водозбут» свого району для опломбування. Більш повну інформацію з цього питання можна отримати в районній службі «Водозбут», - резюмують у міськраді.

Як повідомляв ForUm, за інформацією диспетчерської служби КП «Донецькміськводоканал», водопостачання у місті здійснюється в мінімальному режимі. Усі ключові об'єкти водопостачання та водовідведення працюють.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174