Генеральний план Києва, який мають намір прийняти найближчим часом, не має нічого спільного з тим, що столична влада реально плануює будувати у місті. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу повідомив екс-заступник головного архітектора Києва Віктор Глеба.

«Всі розмови про розвиток Києва - не більш ніж міф. Проект не передбачає розширення території Києва, проте будуть забудовуватися майже всі резерви території міста. При цьому інженерна інфраструктура зростати не буде, а наявним старим мережам доведеться нести колосальні навантаження. Столична влада діє не в інтересах Києва, а на користь забудовників. Так, у найближчі роки планується забудовувати навіть ті території, які взагалі не придатні для життя - промислові зони, колектори, залізничні вузли», - розповів експерт.

За його словами, новий генплан Києва необхідний виключно для того, щоб легалізувати задумки «молодої команди» Черновецького з власного збагачення. Разом з тим експерт висловив здивування позицією мера столиці Віталія Кличка, який нічого не робить для зміни ситуації.

«Ті, хто прийшов до влади, є власниками найбільш ласих земельних ділянок. Коли Кличко був в опозиції, він був проти забудови міста. Що сталося? Залишається загадкою, чому новий мер, зайнявши свій пост, так швидко змінив свою позицію», - підсумував він.

Валентин Цимох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55