Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що вражена смертю російського фотокореспондента видання МІА «Росія сьогодні» Андрія Стеніна і закликала українську владу розслідувати обставини його загибелі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

«Смерть Стеніна є жахливим нагадуванням про поточну та тривожну ситуацію щодо безпеки журналістів у конфлікті на сході України», - заявила Міятович.

Представник ОБСЄ неодноразово порушувала питання про напади на представників засобів масової інформації, у тому числі вбивств журналістів Анатолія Кляна («Перший канал») у Донецькій області 30 червня, Ігоря Корнелюка та Антона Волошина 17 червня біля Луганська, італійського фотожурналіста Андреа Рочелі, а також його помічника Андрія Миронова 24 травня біля Слов'янська.

«Я закликаю українську владу розслідувати усі вбивства і напади на представників засобів масової інформації в Україні, і зробити це швидко й ретельно», - заявила Міятович.

Зазначимо, що результати генетичної експертизи останків тіл, які були передані військом російській стороні, підтвердили, що частина з них належить російському фотокореспонденту Андрію Стеніну, який зник безвісти на сході України.

Фотокореспондент МІА «Росія сьогодні» Андрій Стенін, який працював у Донецьку, Слов'янську та інших містах сходу України, не виходив на зв'язок з 5 серпня.

Нагадаємо,11 серпня посольство Російської Федерації в Києві спрямувало в Міністерство закордонних справ України ноту з проханням надати інформацію про місцеперебування російського фотожурналіста Стеніна.

Також представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо свободи засобів масової інформації Дуня Міятович вимагала відпустити журналіста.

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії не виключало, що журналіста Стеніна викрала Нацгвардія.

Раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляв, що фотокореспондент агентства МІА «Росія сьогодні» Андрій Стенін, який зник на сході України, заарештований українськими спецслужбами.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації вимагало від Києва офіційно проінформувати російську владу і МІА «Росія сьогодні» про місцеперебування і стан зниклого Стеніна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом