Для мобілізації коштів на оборонні потреби необхідно боротися з корупцією. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.

«Неможливо збирати кошти для армії, коли люди бачать, що ці кошти потім або не використовуються, або «розпорошуються», - зазначив експерт.

На думку Філіпчука, контроль над коштами, витраченими на військові потреби, може і повинен утримувати економіку країни.

«Коли нещодавно трапився знову стрибок обмінного курсу гривні до долара, нам говорили, що це війна, паніка. Це неправда. Ми всі добре знаємо, що один банк отримав 10 мільярдів рефінансування з боку Нацбанку, а це і є пряма інфляція. Інший банк отримав іншу суму. Потім ці кошти виводяться на валютний ринок, купується валюта і виводиться. А пояснюють це все військовими витратами», - пояснив економіст.

«Контроль за інфляцією, громадський і політичний, звітність про кожну копійку, яка випускається-друкується державою, куди вона йде - це абсолютно обов'язково, щоб ми були впевнені, що ці гроші не розкрадаються. Боротьба з корупцією є головна умова, щоб кошти, які йдуть на оборону держави, не пішли на падіння економіки, а були елементом, який утримує економіку від падіння», - підсумував Філіпчук.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24