Так звані Донецька і Луганська народні республіки в ході переговорів у Мінську закликали Київ визнати їх особливий статус.

В обмін на прийняття їхніх умов представники ДНР І ЛНР пообіцяли зберегти єдиний економічний, культурний і політичний простір України.

Так, представники Донецької та Луганської народних республік у понеділок оприлюднили переговорну позицію двох республік до зустрічі контактної групи з урегулювання української кризи в Мінську.

"Рівноправні переговори є єдиним прийнятним для народних республік способом вирішення конфлікту і відновлення миру.... Президент, уряд і Верховна Рада України мають прийняти у відповідності з духом і літерою женевських домовленостей законодавчі акти, що гарантують... визнання Україною особливого статусу територій, контрольованих народними республіками", - йдеться в документі, повідомляє РІА «Новости».

"У разі прийняття вищевказаних законодавчих гарантій за поручительства ЄС і Росії народні республіки зі свого боку гарантують, що докладуть максимум зусиль для підтримання миру, збереження єдиного економічного, культурного і політичного простору України і всього простору російсько-української цивілізації. Заради припинення братовбивчої війни і з метою виконання взятих на себе в ході переговорів зобов'язань народні республіки будуть підтверджувати ці гарантії шляхом прийняття необхідних для виконання взятих зобов'язань законів, актів і декларацій", - заявило керівництво народних республік.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 30 серпня заявив, що зустріч пройде за участю посла Росії в Україні Михайла Зурабова, колишнього президента України Леоніда Кучми та офіційного представника чинного голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації на Україні Хайді Тальявіні. Віце-прем'єр ДНР Андрій Пургін заявив, що ДНР на переговорах представлятиме він.

Як раніше повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави, Президент України Петро Порошенко вважає, що відновлення роботи групи сприятиме ефективній імплементації мирного плану для регіону і врегулюванню ситуації шляхом переговорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом