У період з 6 липня по 31 серпня вибухотехніками Державної служби з надзвичайних ситуацій України в зоні АТО було знешкоджено понад 16600 небезпечних предметів, причому близько 400 із них були виявлені в приміщеннях шкіл і дитячих садків. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДержНС, генерал Григорій Марченко.

За його словами, є численні факти, які свідчать про те, що дитячі заклади були заміновані учасниками незаконних військових формувань спеціально.

«Ми нерідко виявляємо вибухові пристрої, заховані в іграшки. Це порушує не тільки всі міжнародні правила, але й норми моралі і людяності», - заявив генерал.

За його словами, ДержНС спільно з Міністерством освіти і науки України та за сприянням міжнародних організацій ОБСЭ і ООН розробили й уже впроваджують у школах та вишах країни спеціальну програму, спрямовану на інформування дітей і підлітків про небезпеки різних предметів у зоні бойових дій.

Вже знятий і випущений на компакт-дисках фільм під назвою «Небезпечна знахідка», в освітніх закладах міст, звільнених від членів НЗФ, віддруковані і роздаються буклети та листівки з роз'ясненнями, як зберегти життя та здоров'я в разі зіткнення з підозрілими предметами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215