Нові вибори у Верховну Раду не принесуть жодних радикальних якісних змін парламенту. Таку думку під час прес-конференції висловив керівник центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, передає кореспондент ForUm'у.

На думку експерта, причин тому кілька, але основна - «поквапливість» призначених виборів.

«Це буде бліц-виборча кампанія, в ході якої людям просто не буде коли розібратися в програмах кандидатів, і тим більше новачків. Тому вибирати будуть з відомих, звичних оку і слуху кандидатів. Разом з цим в кампанії збережуться принципи «вождизму». Загалом, у кого більше грошей, той і встигне заявити про себе гучніше в стислі терміни, того й оберуть», - вважає Золотарьов.

Експерт прогнозує, що навіть явні фаворити майбутньої передвиборчої гонки докладуть максимум зусиль для того, щоб завоювати симпатії виборців, що раніше віддавали перевагу партіям лівого спрямування.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання. Підстави для розпуску Ради настали 24 серпня.

27 серпня Порошенко підписав указ «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів».

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом