У Москві підтверджують інформацію про неурядові переговори між США і Росією у Фінляндії з українського питання, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії.

«У зв'язку з появою повідомленнями про якісь «секретні переговори» між Росією і США з української тематики, які відбулися на фінському острові Бойсто, хотіли б зазначити, що в кінці червня там дійсно відбулася експертна зустріч», - сказано в повідомленні.

При цьому, на думку російських дипломатів, мова йде не про консультації між офіційними представниками двох держав, а «про один з численних контактів по лінії російських і американських неурядових структур та академічних спільнот».

«Власне, про суто громадський характер цього заходу прямо і чітко сказано його учасниками в підготовленому ними за підсумками обговорення документі, що містить міркування щодо шляхів подолання кризи в Україні», - зазначають у російському зовнішньополітичному відомстві.

«Такого роду обміни думками між російськими і американськими неурядовими експертами періодично проводяться також з інших актуальних питань», - резюмують в МЗС РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом