Працівники міліції припинили незаконну діяльність злочинної групи, яка мала родинні зв'язки і займалася розповсюдженням наркотичних засобів у великих розмірах на території міста Умань та Уманського району, повідомили Forum'у в прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Черкаській області.

«В учасників угрупування вилучено велику кількість ацетильованого опію та близько 30 тисяч гривень, які були отримані злочинним шляхом», - сказано в повідомленні.

Зокрема, співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Черкаській області вийшли на слід 22-річного жителя міста Умань.

«Привернув увагу правоохоронців той факт, що молодий чоловік постійно контактував з великою кількістю громадян, які мали проблеми з законом і були наркозалежними», - наголошують правоохоронці.

Далі правоохоронці встановили, що 22-річний підозрюваний отримував наркотики від декількох постачальників, пов'язаних між собою родинними зв'язками.

Встановивши всіх учасників групи і отримавши необхідну доказову базу, правоохоронці затримали підозрюваних. Під час проведення санкціонованих обшуків було виявлено та вилучено близько 150 мілілітрів ацетильованого опію та грошові кошти в сумі близько 30 тисяч гривень, отримані від продажу наркотиків. «Також були затримані 22- та 26-річні чоловіки, у яких також було вилучено ацетильований опій, який вони зберігали з метою подальшого збуту», - заявляють у відомстві.

Учасникам групи повідомлено про підозру за вчинення кримінальних злочинів, передбачених частиною 2 статті 307 (незаконне виробництво, пересилання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

94