Міністерство закордонних справ Росії вручило послу Японії в Москві Тікахіто Хараді список осіб, щодо яких будуть введені обмеження на в'їзд на територію РФ.

Ці заходи вжиті у відповідь на візові санкції Токіо, повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства.

«Хараді був вручений список громадян Японії, щодо яких вводяться обмеження на в'їзд у Російську Федерацію як відповідь на візові санкції Токіо проти ряду громадян нашої країни», - йдеться в повідомленні МЗС Росії. Хто саме потрапив у чорний список, не повідомляється.

На початку серпня Японія схвалила новий пакет санкцій проти громадян Росії і України. В обмежувальний список потрапили 40 осіб, у тому числі колишній президент України Віктор Янукович і представники кримського керівництва.

18 березня Японія запровадила перший пакет санкцій проти Росії, який був пов'язаний з позицією РФ щодо Криму.

Токіо тоді призупинило консультації з Москвою щодо полегшення візового режиму і відклало початок переговорів щодо низки спільних проектів. За підсумками цих консультацій планувалося підписати угоди про інвестиційне співробітництво, про співробітництво в освоєнні космосу і запобігання небезпечної військової діяльності.

У МЗС РФ вважають, що оголошення Японією 28 липня додаткових санкцій щодо Росії є недружнім і недалекоглядним кроком, що базується на глибоко помилковому уявленні про реальні причини того, що відбувається в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом