Британське видавництво Pelgrave Macmillan готує переклад книги вітчизняного автора, покликаної пояснити суть економічних криз, які періодично виникають у світі.

Це книга Володимира Рябошлика «Crisis And Embodied Innovations» («Неоднорідна економіка: цілісний погляд на кризи (нові основи економічних знань)». Як розповів Forum'y автор, книга вже виходила українською мовою, а тепер виходить англійською для масового зарубіжного читача.

«Українська академія наук офіційно визнала книгу непрофесійною і такою, що не представляє жодного інтересу. Водночас книгою зацікавилися у світі, як тим випадком, коли Україна надає технічну допомогу Заходу в розкритті таємниці економічних криз, які опинилися невід'ємною складовою інноваційно-інвестиційного розвитку. Криз неможливо уникнути, проте відтепер їх можна спрогнозувати, а значить, і значно полегшити їх перебіг. А Україна знову буде використовувати вітчизняні ідеї лише після того, як вони повернуться в закордонній упаковці», - пояснює автор.

Рябошлик переконаний, що інтеграція у європейську науку - це, насамперед, приєднання до європейської дискусії, а не механічна заміна московських підручників європейськими. Тим більше, що остання економічна криза стала кризою і традиційних поглядів на економіку.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388