Обсяг облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) в обігу у середу зріс на 43,57 млрд грн, з яких 42,07 млрд грн опинилися в портфелі власників-небанків, повідомив Національний банк України.

Інформоване джерело в уряді уточнило, що одержувачем облігацій в рамках раніше внесених правок до держбюджету-2014 стала НАК «Нафтогаз України», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Агентству поки не вдалося отримати офіційного підтвердження інформації про те, що одержувачем облігацій став «Нафтогаз».

Як повідомлялося, після дозволу Верховної Ради підвищити верхню планку капіталізації «Нафтогазу» на 63,27 млрд грн - до 96,61 млрд грн, Кабінет Міністрів 4 серпня доручив Мінфіну здійснити випуск ОВДП на зазначену суму для докапіталізації НАК.

Цінні папери випускаються з терміном обігу до 10 років і ставкою до 14,3% річних.

«Нафтогазу України» доручено забезпечити використання отриманих ОВДП у господарській діяльності відповідно до статуту компанії, у тому числі використовувати кошти від реалізації облігацій для купівлі та резервування $3,1 млрд на рахунку компанії, відкритому в НБУ, кошти з якого використовуватимуться за рішенням Кабміну.

За офіційним курсом НБУ на 13 серпня (13,110661 грн/$1) обсяг випущених ОВДП відповідає $3,2 млрд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69