Водопостачання Донецька, як і раніше, здійснюється в обмеженому режимі.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті мера Донецька Олександра Лук'янченка.

Згідно з повідомленням, обстріли, що тривають у Петровському та Кіровському районах, ускладнюють проведення ремонтно-відновлювальних робіт та ставлять під загрозу стабільну роботу водовузлів у цих районах, які в будь-яку хвилину можуть бути виведені з ладу. Водночас у Петровському районі не працює служба «Водозбут».

Разом з тим сьогодні аварійній бригаді Кіровського району вдалося виїхати на усунення пориву по вулиці Пінтера, лише за вчорашній день аварійні бригади ліквідували 29 аварій на каналізаційних мережах міста та 10 проривів на водоводах.

Крім цього, працівники КП «Донецькміськводоканал» побоюються нових пошкоджень важливих об'єктів підприємства та мереж, що може поставити під загрозу водопостачання жителів.

«Вчора снаряд потрапив на територію Північного водопровідного вузла. Пошкоджено вікна, деяке обладнання, резервуар чистої води. Зусиллями персоналу пошкодження вдалося швидко ліквідувати, завдяки чому вузол продовжує працювати і подавати воду в Київський район міста», - йдеться в повідомленні.

Залізничний вокзал «Донецьк» працює, квитки в касах продаються. Проте поїзди далекого слідування відправляються зі станції Ясинувата.

Також енергетики підключили 26 трансформаторних підстанцій у Кіровському та Петровському районах, крім того, ведуться роботи в Куйбишевському районі.

Як повідомляв ForUm, з 16 червня в Донецьку спостерігаються перебої з водопостачанням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом