Питання про пункт призначення колони з гуманітарною допомогою для жителів південного сходу України буде вирішуватися з українською стороною і Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Про це повідомив офіційний представник МНС Росії Олександр Дробишевський.

«Питання про пункт призначення та передачі гуманітарної допомоги жителям України буде вирішуватися спільно з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста і українською стороною», - підкреслив він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Дробишевський уточнив, що «рухатиметься гуманітарна колона МНС Росії протягом кількох днів».

Автоколона МНС Росії з гуманітарною допомогою для жителів південного сходу України вирушила рано вранці 12 серпня. «За дорученням уряду РФ сьогодні вранці автомобільна колона МНС Росії виїхала з Підмосков'я для доставки гуманітарної допомоги жителям сходу України. У склад колони входять близько 280 вантажних автомобілів, які доставлять гуманітарний вантаж, зібраний жителями Москви і Московської області», - повідомив Дробишевський.

За його словами, це продовольство, дитяче харчування, медикаменти, питна вода. Загальна вага допомоги становить близько 2 тис. тонн.

Як повідомляв ForUm, РФ спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста направляє гуманітарний конвой на схід України.

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента РФ Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій щодо України, в тому числі під приводом гуманітарної місії.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова прийняти місію з гуманітарною допомогою за умови, що вона буде міжнародною і без військового супроводу.

Міжнародний комітет Червоного Хреста бере на себе організаційні та логістичні питання з міжнародної гуманітарної місії для сходу України.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що гуманітарна колона РФ увійде на територію України в місці, яке буде обрано за узгодженням із владою країни.

Гуманітарна допомога Луганську, спрямована Росією під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста, перетне українсько-російський кордон на митному посту в Харківській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39