Національний банк України надрукував додатково понад два мільярди гривень, щоб покрити дефіцит бюджету. Про це в коментарі Forum'у висловив економіст Владислав Старинець.

«Нацбанк надрукував просто додаткову кількість гривневої маси. Це свідчить про те, що триватиме девальвація, яка потягне за собою й інфляцію. Іншого варіанту поповнення дефіциту бюджету у них немає, тому НБУ робить такі дії у кризовій ситуації», - сказав Старинець.

Економіст зазначив, що збільшення темпів інфляції означає зростання цін на всі товари та послуги.

На уточнююче запитання про те, чи є якийсь вихід для українців, які мають валютні кредити, Старинець відповів: «Перед тим, як людина вплутується у подібні зобов'язання, вона має прорахувати всі ризики. Потрібно було продумати всі ризики, які можуть бути в Україні, особливо в частині платіжного, торговельного балансу, динаміку зростання валют країн щодо долара. Тоді б вони сильно замислилися, чи варто їм взагалі брати валютні кредити, згадуючи ситуацію 1998 і 2008 року».

Нагадаємо, що НБУ заявив, що портфель облігацій внутрішньої державної позики 11 серпня збільшився на 2,146 мільярда гривень - до 194,819 мільярда гривень, тоді як днем раніше він становив 192,673 мільярда гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49