Кабінет Міністрів України пропонує парламенту дозволити заочне засудження і конфіскацію майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Урядом схвалено рішення про внесення закону щодо запровадження кримінально-правових санкцій. Цей закон дозволяє українським судам виносити рішення стосовно осіб, які перебувають у міжнародному розшуку, а тому їх не можна привести в суд під конвоєм, а також у тому разі, якщо особи, що перебувають у розшуку, скоїли такі злочини: тероризм, злочини проти основ національної безпеки, масові вбивства та військові злочини», - пояснив глава уряду.

За словами прем'єра, після ухвалення цього закону українські суди зможуть заочно виносити вироки зазначеним особам, а також ухвалювати рішення про конфіскацію їхнього майна.

«Це означає, що не тільки виконавці, а й організатори та замовники злочинів проти України підпадатимуть під конфіскацію майна», - уточнив Яценюк.

При цьому він наголосив, що Україна має намір шукати майно таких людей не тільки на території країни, але й по всьому світу.

Розглядати цей законопроект парламент має у вівторок, 12 серпня.

 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56