Перші ордени Героїв Небесної Сотні Президент України Петро Порошенко вручить на День Незалежності, повідомляє прес-служба Міністерства культури.

Згідно з повідомленням, орден Героїв Небесної сотні встановлено для вшанування осіб за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних принципів демократії, прав та свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння українському народові, проявлені під час Революції гідності (листопад 2013 - лютий 2014 року), а також інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Знак ордена виготовлятиметься зі срібла у формі рівностороннього хреста, боки якого закінчуються перекладинами. Бокии хреста покриватимуться напівпрозорою блакитною емаллю. У центрі хреста - рельєфне зображення небесного воїна в обладунках з мечем та щитом. Обладунки і щит стилізовані під відповідні саморобні предмети спорядження учасників Революції гідності. На зворотному боці знака ордена розміщено напис рельєфними літерами «Свобода і гідність».

Як повідомляв ForUm, з 1 липня Верховна Рада України заснувала орден Героїв Небесної Сотні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом