П'ятьом українським військовослужбовцям, котрих силою утримують на території Росії, пред'явлено звинувачення в обстрілі російської території, повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«На території РФ досі силою утримуються 18 військовослужбовців Збройних сил України та 28 військовослужбовців-прикордонників. Протягом усього часу російські слідчі вибивають з українців зізнання в тому, що вони цілеспрямовано обстрілювали російську територію. За оперативною інформацією, п'ятьом нашим військовослужбовцям висунули це звинувачення, їх заарештовано і взято під варту поліцією», - сказав він на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, українські військові вимагають зустрічі з українськими дипломатами.

Лисенко також розповів, що генеральний консул України в Ростові-на-Дону намагався зустрітися з українцями і з'ясувати підстави їх затримання. «Проте російська сторона незаконно відмовила у зустрічі, чим грубо порушила норми міжнародного права», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше в прес-центрі АТО повідомили, що на територію України з Російської Федерації повернулися 72 військовослужбовців з 72-ї бригади Збройних сил України, декого заарештовано російською поліцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом