Обстановка на російсько-українському кордоні залишається напруженою й ускладнюється постійними обстрілами позицій сил Держприкордонслужби та АТО й активним веденням ЗС РФ повітряної розвідки з порушенням повітряного простору України.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«06.08.14 з території Росії на напрямку «Моноцький (РФ) - Юганоівка (Україна)» проходив гаубичний обстріл позицій зведеного прикордонного загону. Всього здійснено 46 пострілів, серед прикордонників є поранені і контужені», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, у Херсонській області на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Червоний Чабан» виявлялися повітряні цілі.

Так, о 20.55 06.08.2014 прикордонним нарядом виявлено БПЛА, який рухався над водною поверхнею Перекопської затоки (Каланчацького району Херсонської області).

О 22.55 06.08.2014 прикордонним нарядом виявлено БПЛА, який порушив повітряний простір України і рухався на напрямку «Червоний Чабан - Чаплинка» на висоті близько 1 км. О 23.15 06.08.2014 виявлено БПЛА, який вдруге порушив повітряний простір України на цьому напрямку на висоті близько 1,5 км.

Як повідомляв ForUm, у середу, 6 серпня, Держприкордонслужба заявляла про черговий артобстріл прикордонників з території РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом