Група міжнародних експертів повідомила про завершення першої фази пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів Boeing-777 через ситуацію, пов'язану з провокаціями членів НЗФ, створення ними загрози життю членів групи, які працювали на місці катастрофи. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Недослідженими залишаються три територіальні зони, де знаходяться уламки. Найближчим часом експерти обговорять перспективи щодо можливого терміну початку другої фази пошукових робіт. До прийняття рішення про продовження пошуків велика частина експертів залишить Україну, за винятком невеликої кількості для здійснення зв'язку і координації», - сказано в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, що експертами робочої групи з проведення розслідування погоджено, що режим припинення вогню в зоні падіння літака, встановлений Президентом України, якого ретельно дотримуються Збройні Сили України, не буде діяти до початку другої фази розслідування.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що летів з Амстердама до Куала-Лумпура. Лайнер впав в околицях села Грабово Шахтарського району Донецької області. На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63