За ініціативою німецької сторони відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, у ході якої Путін укотре наголосив, що відповідальність за гуманітарні проблеми в Україні несе Київ.

«В. Путін акцентував увагу на безперервних бойових діях українських силових структур на південному сході країни, які призводять до численних людських жертв і загострення гуманітарних проблем. Підкреслено, що відповідальність за це несе керівництво в Києві», - повідомляє прес-служба Кремля.

Також наголошується, що лідери двох країн «позитивно оцінили відновлення роботи Контактної групи, а також діяльність нещодавно розгорнутої місії спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску «Донецьк» і «Гуково» на українсько-російському кордоні».

У свою чергу прес-секретар уряду Німеччини Крістіан Віртц повідомив, що в ході розмови Ангела Меркель укотре закликала російського президента переконати незаконні збройні формування на Донбасі припинити бойові дії, повідомляє «УНІАН» з посиланням на польське агентство РАР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом