Вересень цього року буде теплий і більш сухий, ніж минулого року. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу повідомила завідувач відділення кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

«Нинішній вересень відрізнятиметься від вересня минулого року. Опади будуть, але не такі, як минулого вересня, коли дощі були щодня. Але все одно на більшій частині території збережеться рівень опадів понад норму, при цьому вони випадатимуть великими обсягами, але лише в окремі дні»,- зазначила вона.

Також Мартазінова зазначила, що середня температура у вересні буде на 1,5-2,5°С вища від норми.

«Початок вересня очікуємо прохолодний, температурний режим першої половини нестійкий - від холоду до невеликого тепла. Але друга половина місяця повинна бути дуже теплою. Вдень 23-25 градусів», - уточнює вона.

При цьому температуру повітря в жовтні Мартазінова прогнозує на 2 градуси понад норму - в східних і центральних областях, у західних та південно-західних - у межах норми.

«Початок жовтня також буде дуже теплим, як і кінець вересня. Але різке похолодання очікується з середини жовтня», - зазначила синоптик.

Однак Мартазінова зазначила, що прогнози на вересень і жовтень потребують подальшого уточнення.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182