Вірменські збройні формування протягом минулої доби 161 раз порушили режим припинення вогню в зоні карабаського конфлікту, повідомляє прес-служба міністерства оборони Азербайджану.

За даними відомства, обстрілу зазнали позиції азербайджанської армії, розташовані в Товузькому, Гедабекському, Казахському та Агстафінському районах у прикордонні з Вірменією, а також на лінії зіткнення військ у Нагірному Карабасі. «Обстріл був придушений вогнем. Внаслідок порушення режиму припинення вогню поранено 29-річного прапорщика азербайджанської армії», - сказано в повідомленні міноборони 5 серпня.

При цьому кількість загиблих військовослужбовців азербайджанської армії внаслідок ескалації напруженості в зоні нагірно-карабаського конфлікту за останні дні становила, за інформацією оборонного відомства, 13 осіб. Є також потерпілі, кількість яких не повідомляється, передає «ИТАР-ТАСС».

У свою чергу в міноборони Вірменії звинуватили Азербайджан у порушенні режиму припинення вогню.

«Минулої ночі і сьогодні вранці азербайджанська сторона знову порушила режим припинення вогню на різних ділянках державного кордону з Вірменією», - сказано в заяві відомства у вівторок. За даними міноборони Вірменії, застосовувалася стрілецька, зокрема великокаліберна зброя, з вірменського боку постраждалих немає.

«Збройні сили Вірменії впевнено контролюють обстановку на всьому державному кордоні з Азербайджаном і суворо дотримуються умов перемир'я», - заявляють у вірменському оборонному відомстві.

«Вірменська сторона вдається до адекватних обстановці дій лише в разі прицільної стрільби супротивника», - підкреслюють в Єревані.

Як повідомляв ForUm, Європейський Союз закликає сторони конфлікту в Нагірному Карабасі дотримуватися режиму припинення вогню, утриматися від використання сили, і нагадує про необхідність консультацій на вищому рівні для вирішення проблеми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом