Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ і президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер висловив стурбованість з приводу збитого вертольота в зоні нагірно-карабахського конфлікту, і закликав сторони вжити всіх необхідних заходів для запобігання подібних подій.

Раніше прес-служба Міноборони Азербайджану заявила, що ВС країни збили «вертоліт марки Мі-24, що належить Збройним силам Республіки Вірменія», який «вийшов на бойовий курс, спробував атакувати позиції Азербайджану». Прес-секретар Міноборони невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки підполковник Сенор Асратян повідомив РІА «Новости», що це був вертоліт армії невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки (НКР), що виконував навчально-тренувальний політ.

«Голова організації шкодує про інцидент і закликає Азербайджан і Вірменію зробити все, щоб подібне не повторювалося, і суворо зберігати режим припинення вогню», - сказано в заяві ОБСЄ.

Як раніше повідомляв ForUm, Азербайджан заборонив польоти над повітряним простором Нагірного Карабаху після того, як в зоні конфлікту був збитий бойовий вертоліт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26