Національна валюта України продовжує девальвувати через підвищення ризиків для бізнесу. Про це кореспондентові Forum'у повідомив економіст Борис Кушнірук.

«Переважно на курс валюти впливає невизначеність на сході країни. Бізнес перебуває у важкому становищі. Уявіть собі їхню реакцію, коли вони читають заяву Авакова, в якій міністр прямо каже: без Заходу не обійтися, нас чекає повномасштабна військова агресія з боку Росії, ми потребуватимемо допомоги США і НАТО», - сказав Кушнірук.

При цьому, експерт зазначив, що він не виключає такого варіанту розвитку подій.

«Але чи варто про це казати в такому вигляді? Він до кого звертається в цій заяві? Це не українці визначають, чи нам дадуть США і НАТО допомогу. Та й чи варто казати про таке главі МВС, якщо є міністр оборони, глава МЗС, президент, тобто люди, що враховують ситуацію на міжнародній арені. Навіщо це робить Аваков - це питання. Не беруся коментувати піар це чи дурість. Є атмосфера стурбованості. До того ж ситуація в економіці не поліпшується. Не секрет, що в секвестрі бюджету, який подається урядом, падіння ВВП уже не 3%, а 6%. А я переконаний, що йдеться про 8-10%. Бізнес у таких випадках не слухає красиві промови чиновників, а думає про завтрашній день», - пояснює він, додаючи, що економічних причин для девальвації гривні поки не спостерігається.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54