Сьогодні вранці члени незаконних збройних формувань не пустили групу міжнародних експертів ОБСЄ до місця падіння «Боїнга-777».

Про це заявив голова Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака, віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

За його словами, група експертів була зупинена членами НЗФ, які, посилаючись на те, що в районі місцеперебування уламків «є небезпека», перекрили подальший шлях групі.

Гройсман зазначив, що така поведінка членів НЗФ свідчить про те, що вони мають намір перешкоджати проведенню розслідування катастрофи і не дати вільного доступу до уламків літака представникам слідства.

У той же час, начальник штабу АТО в Дніпропетровській та Луганській областях генерал-майор Віктор Назаров заявив, що військові і Національна гвардія не ведуть ніяких бойових дій у двадцятикілометровій зоні навколо місця падіння літака.

Раніше ForUm повідомляв, що Президент України Петро Порошенко уповноважив робочу групу на переговори в Мінську про доступ експертів на місце катастрофи малайзійського літака «Боїнг-777».

17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом