Офіційний представник Міністерства закордонних справ Білорусі Андрій Попов назвав не «цілком доречними» вислови міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка щодо недемократичності президентських виборів в Білорусі.

Як повідомляє офіційний сайт МЗС Білорусі, за словами Попова, в цих заявах «прослідковується швидше партійно-передвиборчий контекст у зв'язку з парламентськими виборами в самій Україні, ніж контекст міждержавних білорусько-українських відносин».

Також він нагадав, що на «недавніх Всебілоруських народних зборах глава білоруської держави неодноразово підкреслював братський характер відносин між нашими країнами і народами, значну роль, яку відіграє Україна в міжнародній торговельно-економічній співпраці Білорусі».

Крім того, представник МЗС Білорусі підкреслив, що проведення вільних і справедливих виборів відповідно до законодавства Білорусі і міжнародних зобов'язань держави в повній мірі відображає прагнення білоруської сторони. «Отже з цього приводу наші бажання з Україною нічим не відрізняються. При цьому ми також підтверджуємо нашу готовність до подальшого розвитку і зміцнення взаємовигідних, добросусідських і взаємоповажаючих відносин з Україною. Хотіли б сподіватися, що і в цьому питанні наші бажання з українською стороною також повністю співпадають», - відзначив Попов, передає «ЛІГА».

Нагадаємо, міністр закордонних справ України 5 березня заявив, що останні події в Білорусі не дають підстави чекати, що майбутні президентські вибори в цій державі будуть демократичними.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262