Свого часу ім’я Олени Мозгової пов’язували із іменем Олександра Пономарьова, адже вона вдало поєднувала обов’язки і його менеджера, і дружини. Сьогодні дочка відомого діяча Миколи Мозгового та вже екс-дружина «золотого голосу» України - директор ТО музичних та розважальних програм НТКУ, організатор і голова журі Національного відбіркового конкурсу «Євробачення-2006» - «Ти-зірка!». Вона готує «свіжу кров» для українського шоу-бізнесу. А товаришує вже з відомими зірками України. На робочому столі Олени Миколаївни - фотографії Олександра Пономарьова, Маші Орлової, Ліни Ющенко... А її мобільний телефон «співає» пісні Ірини Білик. Про те, що зараз відбувається у житті Олени Мозгової, дізнавалася кореспондент ForUm’y.

- Олено Миколаївно, незабаром відбудеться фінал конкурсу «Ти-зірка!». На Вашу думку, хто із трьох фіналістів переможе?

- Подивимось. Не так багато часу залишилось. 11 березня - фінал. Якщо раніше концерти і тури проходили таким чином, що була доба для голосування, то у фіналі, ми вирішили, буде цікавіше, динамічніше і, можливо, справедливіше проводити голосування глядачів у реальному режимі часу протягом трансляції концерту після виступу всіх конкурсантів. Для того, щоб не було часу для махінацій.

Одинадцятого буде визначений переможець. Відразу по закінченню голосування за його участю відбудеться прес-конференція.

- І буде концерт?

- Це буде ефір. Конкурсанти будуть співати ту пісню, яку зараз готують. До того ж ми очікуємо Руслану, яка стане п’ятим членом журі. Я маю надію, вона заспіває нам щось із своїх нових пісень.

Крім того, ведуться переговори стосовно запрошення переможця відбіркового туру із сусідньої країни. Минулого разу до нас приїжджав виконавець із Словенії.

- Хто із учасників Вам особисто найбільш сподобався?

- Мені взагалі дуже сподобалося те, що вони всі винесли позитивний досвід з цього проекту. Вони змінювалися, і змінилися на краще. Тому це дуже тішить. Це для них не просто проект, який пройшов, який, можливо, будуть згадувати, а можливо, ні.

Мені особисто дуже подобається Володимир Ткаченко. Він, на жаль, не потрапив до фіналу. Власне, в попередньому турі саме я йому запропонувала пісню Джорджа Майкла. Вона дуже складна. Я йому сказала: «Вова, якщо ти відчуваєш, що не зможеш її зробити, давай будемо вибирати щось легше». Але він відповів: «Ні, я зможу». І дійсно, коли він вийшов та заспівав, члени журі одноголосно поставили йому найвищий бал. Так само було і в цьому турі, тому що пісня «Why» також є нелегкою, але він справився. Дуже приємно, що він розвивається швидкими темпами.

- А взагалі конкурсанти легко йшли на контакт із членами журі? Наприклад, у виборі пісні. Чи, можливо, виникали конфлікти?

- Конфліктів, як таких, не було. Всі пісні були погоджені заздалегідь. Жодного разу не було такого, щоб журі нав’язувало конкурсанту пісню. Але коли вони виходять і співають не дуже добре, вони це відчувають, і розуміють, що могли краще зробити. Щось вони, може, не зрозуміли в цій пісні або не доробили. Тоді виходить ситуація, коли вони говорять: «Насправді, мені ця пісня не дуже подобалась, але я не міг це сказати». Але формат наших відносин досить неформальний. Будь-хто з конкурсантів спокійно може зателефонувати мені на мобільний телефон, чи будь-кому з членів журі, порадитись, чи сказати, що не дуже подобається ця пісня. Були такі ситуації. І пошук продовжувався.

- Здається, Тіна Кароль знаходиться в кращих умовах. Вона вже досить відома на Україні співачка...

- В принципі, так. Дійсно, з точки зору піару, розкрутки, відомості Тіна знаходиться в кардинально інших умовах. З одного боку, це допомагає, з іншого – заважає. Ми слідкуємо, що відбувається в нас на форумах, є певна упередженість: «Вона прийшла, вже відома, хоча інші не менш талановиті».

У багатьох з конкурсантів є свої фан-клуби. Вони між собою як би сперечаються. Тіні, насправді, психологічно важкувато. Але вона боєць, вона тримається. Учасники насправді подружилися, допомагають одне одному, дають поради, переживають один за одного.

- Тобто вони поводяться не як конкуренти, а як друзі?!

- Так, вони вже друзі. І конкуренція тільки на тому рівні, що ти виходиш і хочеш заспівати краще за всіх. Це нормально.

- Чи можна говорити, що для будь-якого учасника конкурсу відкривається шлях до шоу-бізнесу?

- Зараз дуже багато звинувачень в бік журі про те, що у нас є можливість підписати контракти з учасниками і займатися їх продюсуванням. Але я не розумію, чому так відбувається. Жоден телевізійний проект, чи фестиваль, чи конкурс не дає можливості розвиватися далі. Тобто, черги із продюсерів не стоїть. Так само і тут. Ми ж нікого не примушуємо щось підписувати. Тим більше в рамках проекту. Ми може вести переговори тільки з тими людьми, які вже вибули з проекту.

- З кимось ведуться зараз переговори?

- Так, ми ведемо переговори з декількома виконавцями, тому що подумали про те, що буде дуже шкода, якщо вони поїдуть додому і так і залишаться на рівні, припустимо, Одеси, Дніпропетровська. Хочеться влити свіжу кров в український шоу-бізнес. Я думаю, що у нас вийде.

- На Вашу думку, чому Ані Лорак в цьому році не взяла участь у відбірковому турі «Євробачення»?

- У Кароліни, і я її дуже добре розумію, стійка алергія на слово «Євробачення». Насправді її можна зрозуміти. Вона розвивається, в неї все нормально з кар’ерою, вона успішна співачка. Наскільки я знаю, ведеться робота із закордоном. Так, це не легко виходити на той ринок. Але я думаю, у неї все вийде.

- Я пам’ятаю, Ви шкодували, що в минулому році виграли «Ґринджоли».

- Це буде несподівано. Я нічого поганого не можу сказати про хлопців, тому що вони дійсно написали класну пісню, яка була хітом, але в певний час, за певних умов.

- Скільки коштів виділяє держава на підготовку конкурсантів та поїздку переможця до Греції?

- Насправді держава не виділяє ніяких коштів. І телекомпанія не передбачає витрачати кошти на підготовку учасника. Але, безперечно, ми будемо допомагати на рівні того, щоб знайти спонсора, який би зміг допомогли в промотурах, в підготовці. І ми ведемо переговори з декількома спонсорами. Тобто, телекомпанія допоможе організаційно, це наш обов’язок. Звичайно, буде і ефірна підтримка. Ми не кинемо напризволяще переможця, а будемо йому активно допомагати.

- Ви обїздили багато регіонів України. Яке місто найбагатше на співочі таланти?

- Безперечно, західна Україна. Чернівці, але там були не тільки чернівчани. Кожен із західного регіону мав змогу приїхати на прослуховування. На жаль, дуже мало було співаків і співачок зі Львова. Я знаю, що він також багатий на таланти.

- А з ким із відомих українських виконавців товаришуєте?

- З Наталкою Могилевською, Ірою Білик. Це найближчі. Взагалі дуже багато артистів, з якими я дружу.

- Чи цікавитесь Ви політикою?

- Я цікавлюся політикою, тому що я активний громадянин. Але не люблю передвиборчі перегони, адже дуже багато бруду політики виливають один на одного. Я дуже багатьох з них знаю, вони всі нормальні люди. Але коли починається оця конкуренція, я просто не дивлюся телевізор. В мене впродовж як мінімум 5 років є свій фаворит.

- Про кого йде мова?

- Це Віктор Андрійович Ющенко. Я дуже поважаю цю людину, дуже люблю, переживаю за нього. Я не хочу дивитися телевізор чи читати політичні видання, тому що я думаю, досить незаслужено на нього виливають багато бруду.

Мені хочеться сказати: «Хлопці і дівчата, ви були при владі 12-13 років. Ви за цей час нічого не зробили, тільки розвалили все. І ви хочете, щоб за рік людина вам Едем зробила?! При цьому ви просто не даєте працювати, тому що весь час знаходитесь в якихось баталіях. Дайте людині спокійно попрацювати, не заважайте! Вам же ніхто не заважав, тому що ви нікому навіть такої змоги не давали».

- Зараз зірки шоу-бізнесу, театру, спорту ідуть в політику. Чи пропонувала Вам якась політична сила місце в своєму списку?

- Ні. І я би не пішла, якщо б запропонували. Не думаю, що мені потрібно іти в політику, тому що я досить емоційна людина. В принципі, можу і по морді дати, якщо бачу якусь яскраво виражену несправедливість. Тому ці бійки біля трибуни не припинилися б, а, можливо, їх би було набагато більше.

- Олександр Пономарьов якось сказав, що причиною вашого розлучення став Едуард Клім. Це правда?

- Так, це правда. Олександр вирішив це озвучити. Я не думаю, що це насправді було потрібно. Але якщо вже так сталося, то я не буду відкручуватися, робити якісь таємниці. Але можна було і промовчати.

- В яких Ви зараз з ним стосунках?

- У нас нормальні, дуже рівні, дружні стосунки. У нас немає ніяких конфліктів. Коли мені була потрібна допомога чи порада, я йому телефонувала. Так само і Сашко. Він телефонує, якщо йому щось треба запитати або порадитись. Без проблем.

- Тобто, ніякої ворожнечі.

- Ніякої ворожнечі. Думаю, це не реально. Я дуже його люблю і поважаю. І знаю, що він так само.

- Він продовжує допомагати Вам виховувати дочок...

- Я не бачила кращого батька за нього. Він батько з великої літери. Він дуже любить дітей, переживає за них. Коли у Сашка є вільний час, він завжди проводить його з дітьми. Телефонує кожен день.

- Ким Ви бачите своїх дочок, Зою та Женю, у майбутньому? Можливо, співачками?

- Я думаю, що Женя точно буде співачкою. Принаймні мені зараз так здається. У неї є всі шанси

це зробити. А Зоя ще в пошуку. Вона також творча дитина. Хотіла бути фотографом, потім – режисером… Час ще є. Нехай шукає.

- Ваш батько вважає рецептом життєвого успіху здоровий спосіб життя та віросповідання. А який рецепт життєвого успіху Олени Мозгової?

- Мені дуже некомфортно, коли я не знаходжусь в стану закоханості. Я зрозуміла, що мені весь час потрібно підтримувати цей стан. Тому що, коли я закохана, в мене все виходить, немає ніяких депресій, з’являється багато ідей, в мене повно сил, щоб їх реалізувати. Бути закоханим (це стосується не тільки чоловіків) в життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4792