Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров доручив Міністерству економіки протягом тижня підготувати висновок щодо доцільності введення єдиних тарифів на електроенергію.

Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Прошу на наступне засідання уряду доповісти, як спрацювала постанова (про єдині тарифи – ред.)», - сказав прем'єр.

Єхануров висловив незадоволення тим, що його доручення з цього питання від 18 січня ц.р. не було виконано. Прем'єр також доручив підготувати свій висновок і Міністерству промислової політики, передає «УНІАН».

Нагадаємо, що один з членів Національної комісії регулювання електроенергетики Юрій Кияшко минулого тижня подав заяву про свою відставку, а також передав листа на ім'я Єханурова, в якому мотивував своє рішення тим, що НКРЕ фактично перетворився на підконтрольний орган Міністерства палива і енергетики, за допомогою якого міністерство намагається вирішувати «корпоративні інтереси».

В кінці грудня 2005 року НКРЕ видала постанову про підвищення ціни на електроенергію для населення в середньому на 20% і граничної оптової ціни на газ для населення на 25%. Міністерство юстиції 12 січня ц.р. повернуло Національній комісії регулювання електроенергетики незареєстровані постанови. Мін’юст пояснив відмову в реєстрації постанов тим, що підвищення тарифів не узгоджено з профспілками, відповідно до угоди між урядом і міжгалузевими профспілками. НКРЕ була вимушена відмінити свої постанови.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293