Президент Росії Володимир Путін надав російське громадянство українській шахістці Катерині Лагно. Відповідний указ опублікований сьогодні на офіційному російському порталі правової інформації.

«Задовольнити заяву про прийом у громадянство РФ Катерини Лагно, яка народилася 27 грудня 1989 року в Україні», - йдеться в документі, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Лагно ще 11 липня отримала право виступати за збірну Росії. Вона подала заяву в березні 2014 року, проте в української сторони виникли заперечення, і питання про можливий перехід Лагно вивчали юристи. Вони не знайшли перешкод для трансферу шахістки в Росію, після чого більшість членів президентської ради ФІДЕ заочним голосуванням схвалили перехід.

Лагно, яка народилася у Львові, є дворазовою чемпіонкою Європи (2005, 2008), світу з бліцу (2010) та швидких шахів (2014). У складі жіночої команди України спортсменка стала переможницею Шахової олімпіади в Турині (2006), командного чемпіонату світу в Астані (2013) і командного чемпіонату Європи у Варшаві (2013).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63