Україна може планувати проведення позачергових парламентських виборів восени цього року, адже завадити цьому може лише повномасштабна війна. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політолог Артем Біденко.

«Думаю, що АТО закінчать до періоду парламентських виборів (орієнтовна дата позачергових парламентських виборів - 26 жовтня 2014 року - Ред.). Наші військові просуваються територією південного сходу України. АТО потрібно максимум місяць, щоб навести лад на захоплених територіях», - сказав Біденко.

Політолог вважає, що АТО може закінчитися до осені.

«Саме тому ми дійсно можемо планувати, призначати і проводити парламентські перевибори. Єдиний форс-мажорний момент, який може цьому завадити - це форсування подій з боку РФ, що неминуче призведе до прямої війні. Тоді вибори доведеться скасувати. Але і в цьому випадку зміниться вся світова конфігурація. Це буде небажаний сценарій для всього світу. Якщо ми виходимо з раціональних передумов усіх учасників процесу, в тому числі Путіна. Якщо ми вважаємо, що він керується логікою, то й планувати життєдіяльність України необхідно раціонально. З цієї точки зору у нас все має вийти», - вважає він.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

436