Те, що багато авіакомпаній прийняли рішення не літати над Україною, загрожує серйозними фінансовими збитками.

«За тиждень ми втрачаємо десятки мільйонів доларів. Адже при транзиті нам платять за диспетчерські та інші послуги, - сказав авіаексперт Олександр Мироненко. - Але, думаю, це триватиме недовго. Як тільки ситуація стабілізується, знову будуть літати, навіть над Донбасом».

У авіаслужбах кажуть, що польоти зараз заборонені лише над східними регіонами. «До трагедії з літаком переліт над цією зоною був закритий частково - до висоти 10 км, - пояснили в «Украерорусі». - Над рештою країни літаки літають як і раніше». Тим не менш, міжнародні транзитні рейси тепер оминають Україну і лише деякі з них як і раніше проходять через повітряний простір країни, пишуть «Вести».

«Авіакомпанії перестраховуються. Навіть наш рейс з Києва до Кутаїсі робить гак», - кажуть в авіакомпанії Wizz Air Україна. В іншій авіакомпанії стверджують, що стали закриватися й окремі міжнародні рейси в Україну. Наприклад, у Харків перестали літати зі Стамбула, Ларнаки, Відня, Києва. Причина - після підриву «Боїнга» страхові компанії підвищили вартість своїх послуг до неймовірних розмірів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129