Тіла 282 загиблих, а також останки тіл евакуйовані з місця авіакатастрофи в Донецькій області, при цьому на місці трагедії нині працюють представники Державної служби з надзвичайних ситуацій та експерти Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Про це 22 липня повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

«На майданчику продовжують роботу представники Державної служби з надзвичайних ситуацій України та експерти ОБСЄ. Скарг на перешкоджання роботі з боку представників ДНР на цей момент немає», - сказано в повідомленні.

Водночас, за інформацією Донецької ОДА, представникам Малайзії та Нідерландів протягом дня так і не вдалося відвідати місце трагедії з міркувань безпеки і відсутності прогресу у вирішенні цього питання з боку незаконних збройних формувань.

«Делегація малайзійських експертів перебуває в Донецьку, голландських - у Харкові», - зазначають в прес-службі.

Також підкреслюється, що Донецький обласний оперативний штаб з ліквідації наслідків катастрофи щодня мобілізує для роботи на майданчику до 200 співробітників ДСНС та до 600 цивільних службовців і волонтерів.

«Завдяки їхнім зусиллям досліджено 120 квадратних кілометрів території навколо епіцентру трагедії», - сказано в повідомленні.

Наступний етап операції з ліквідації наслідків катастрофи включатиме в себе збір уламків повітряного судна та їх подальше транспортування, зазначають в ОДА.

Також повідомляється, що в Харкові спільно з Харківською обласною державною адміністрацією створено пункт ідентифікації жертв.

«Очікується, що поїзд з тілами загиблих в авіакатастрофі прибуде туди цієї ночі», - підкреслюють у Донецькій обладміністрації.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом