Група міжнародних експертів розпочала роботу з вивчення обставин трагедії літака Malaysia Airlines.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Президент Петро Порошенко розпорядився надати у розпорядження міжнародних експертів президентський літак, і вранці у понеділок 14 фахівців прибули в Харків, що дозволило їм без зволікання розпочати роботу», - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що до Харкова вилетіли два літаки - спецлітак від Королівства Нідерланди з гуманітарною місією, на борту якого знаходиться спеціальне обладнання і труни, а також літак з сімома відповідними експертами.

«Експерти розглянули й обговорили фотоматеріали, які були відправлені електронною поштою. За результатами аналізу комісії було рекомендовано звернути увагу на конкретні деталі літака, виконати панорамне фотографування окремих частин повітряного судна», - сказано в повідомленні.

Прес-служба наголошує, що фахівці, які працюють на місці події, у першій половині дня 21 липня детально оглянули і задокументували уламки центроплана. Пізніше робота комісії була зосереджена на уламках кабіни пілотів.

Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом