Вертоліт ВПС Індонезії виявив два нафтові плями в зоні пошуків зниклого літака Airbus A320-200 авіакомпанії Air Asia Indonesia.

Зниклий Airbus вилетів з індонезійської Сурабаї в Сінгапур напередодні о 5:36 за часом Західної Індонезії (00.36 за київським часом), а о 6:16 пілот запросив дозволу на зміну курсу і висоти польоту у зв'язку з погодними умовами. Він отримав дозвіл на обхід хмарності, але не на набір висоти, оскільки в тому ж районі були й інші літаки.

О 6:18 авіалайнер зник з екранів радарів, не подавши попередньо сигналів лиха. У той момент він був приблизно за сто морських миль на південний схід від міста Танджунгпандан в індонезійській провінції Банку-Белітунг. Радари Національного пошуково-рятувального управління (Basarnas) Індонезії поки не змогли виявити сигнали аварійного радіомаяка літака, повідомляє РІА Новости з посиланням на New Straits Times.

Як зазначає видання, експерти поки не мають у своєму розпорядженні доказів того, що виявлені розливи пального мають якийсь стосунок до зниклого авіалайнера. Разом із тим раніше молодший маршал авіації Індонезії Агус Дві Путранто (Agus Dwi Putranto) заявив, що австралійський літак AP-3C, що веде пошук A320-200 в зоні Яванського моря, виявив підозрілий об'єкт або об'єкти. Наразі індонезійські військові перевіряють ці дані.

Як повідомляв ForUm, авіакомпанія Air Asia початку пошуково-рятувальну операцію пасажирського літака Airbus 320-200 із 162 пасажирами на борту, який зник з радарів вранці у неділю.

Нагадаємо, індонезійська влада схиляється до версії, що літак A-320 AirAsia, який зник у суботу, лежить на дні моря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87