Генеральна прокуратура України продовжує досудове розслідування інциденту між народними депутатами від ВО «Свобода» та виконувачем на той момент обов'язків глави НТКУ Олександром Пантелеймоновим. Про це Forum'у повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Головне слідче управління Генеральної прокуратури України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста та грубого порушення суспільного порядку групою осіб за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України», - йдеться у відповіді ГПУ на інформаційний запит Forum'у.

Крім того, в ГПУ повідомили, що в ході досудового розслідування встановлено, що в ефірі Першого національного телеканалу 18 березня поточного року в інформаційно-аналітичному блоці ГО «Громадське телебачення» з 16 год. 36 хв. до 16 год. 41 хв. транслювалися події, які відбувалися на Красній площі в місті Москві. Зокрема, у прямому ефірі було показано святковий концерт, виступи громадян і депутата Державної Думи Російської Федерації з приводу підписання договору про включення Автономної Республіки Крим до складу РФ.

18 березня поточного року о 18 год. 32 хв. кілька народних депутатів України і шість невстановлених досудовим слідством осіб прибули в кабінет в.о. генерального директора телекомпанії і безпідставно вимагали від Пантелеймонова написати заяву про звільнення з посади, на що останній відмовився. У відповідь на незгоду депутати завдали ударів Пантелеймонову і силою змусили його написати заяву про звільнення.

«Наразі досудове розслідування триває. Після отримання достатніх доказів та виконання передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України процедур вирішуватиметься питання про спрямування до суду матеріалів для розгляду по суті. Надати більше інформації про хід розслідування цього кримінального провадження не є можливим з урахуванням вимог ст. 222 КПК України про недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування», - повідомили Forum'у.

Нагадаємо, 18 березня група народних депутатів від фракції «Свобода» Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Іллєнко - здійснила напад на в.о. глави НТКУ Олександра Пантелеймонова.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за цим фактом.

Юлія Артамощенко

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом