Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запевнила, що Україна отримає підтримку від Європейської Ради. Про це вона заявила в ході телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Глави держави.

Меркель зазначила, що Україна зараз серед пріоритетних питань. Канцлер запевнила, що на засіданні Європейської Ради 16 липня Україна отримає «тверду підтримку» з боку ЄС.

У свою чергу Порошенко поінформував канцлера Німеччини про подальше надходження через українсько-російський кордон зброї та членів НЗФ на територію східних областей України.

Співрозмовники обговорили зусилля, необхідні для прискорення початку діяльності місії ОБСЄ на кордоні для впровадження дієвого моніторингу його стану.

Президент повідомив, що протягом дня було зроблено дві спроби провести засідання тристоронньої контактної групи в форматі відеоконференції. Сторони також обговорили можливість продовження переговорів у форматі Нормандії.

Також Порошенко запевнив Меркель у тому, що він є прихильником мирного врегулювання, і навів приклад Слов'янська, де після звільнення міста протягом 24 годин була відновлена життєво важлива інфраструктура, а люди отримали можливість повернутися до нормального життя. Саме такими будуть дії української влади в Луганську та Донецьку, запевнив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом